Akcija!

UFO Diamond Motocross čelada

439.20 254.99 (Z DDV)

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

UFO Diamond Motocross čelada

Diamond je inovativna, revolucionarna čelada, ki so jo razvili inženirji UFO PLAST, ustvarjena po dolgem in skrbnem iskanju, da bi dosegli najvišjo raven zaščite in udobja, z uporabo najsodobnejših tehnologij in materialov za zaščito in udobje terenske vožnje.

Lastnosti:

Kompozitna vlakna z visoko vsebnostjo ogljika
Originalna diamantna oblika z ojačevalnimi rebri
Vgrajen vizir z nastavljivo dolžino zaradi svoje posebne drsne lopute
Celoten prezračevalni sistem z odličnim odvajanjem toplote zahvaljujoč zadnjim odvodnikom
Večplastna notranjost z notranjo oscilacijsko lupino
Popolnoma oblikovan in izdelan v Italiji

DCS – Diamond Concept Shell:

Zunanja diamantna lupina in njena izvirna “diamantna” zasnova, ki je bila proučena za optimizacijo oblike lupine, da bi povečala absorpcijo in disipacijo udarcev, je bila zgrajena z uporabo najnovejše tehnologije in je sestavljena iz visokega odstotka ogljika (več kot 60%) in aramidnih vlaken povečali učinkovitost in zmanjšali težo.

RIAS – Rotacijski udarni absorpcijski sistem je revolucionarna tehnologija Diamond čelade:

Poleg razprševanja udarcev, ki absorbirajo kompresijo, kot so tradicionalne čelade (linearni učinek), struktura čelade združuje inovativno tehnologijo, ki odvaja energijo, povezano z rotacijskim pospeškom (rotacijski učinek), zmanjšuje napetost in zagotavlja dodatno zaščito za nekatere vrste udarcev. To je mogoče zahvaljujoč kombiniranemu delovanju različnih plasti uporabljenega materiala: Glavna notranja lupina pri visoki gostoti EPS je označena z zelo kompaktno, togo zunanjo površino (v stiku z zunanjo lupino). Notranja površina ima velike utore, ki nudijo dvojno funkcijo: zagotavljajo večji pretok zraka in diferenciacijo razpršitve udarne sile, kot da bi imela glavna plast dve različni gostoti. Notranja oscilacijska lupina, sestavljena iz polipropilenske pene nizke gostote (PPE), ki zagotavlja postopno absorpcijo, je bila zasnovana tako, da se vrti v čeladi in deluje v povezavi z glavno notranjo lupino. Ta sistem omogoča večsmerno drsenje, ki tudi razprši energijo, povezano z rotacijskim pospeškom, tako da izboljša zaščito v primeru rotacijskega učinka.

LEAS – omejen šok za razširitev:

Diamantna čelada je opremljena tudi s peno. Ena od teh se nahaja na dnu opornika za brado, druga pa na hrbtu na dnu vratu. Ta napredni zaščitni sistem predstavlja pomemben napredek pri zadrževanju sprednje in zadnje upognjenosti vratu ter pri razpadu udarcev v primeru padca. Ta sistem lahko deluje v povezavi s sodobnimi oporniki za vrat.

SVS – sistem drsnega vizirja:

UFO PLAST je oblikoval tudi ekskluzivni sistem za nastavitev vizirja, ki vključuje drsno loputo na sredini, ki prilagaja dolžino vizirja tudi med premikanjem.

Diamantna čelada je opremljena tudi s kompleksnim prezračevalnim sistemom AES – Airflow Extraction System:

na vrhu spredaj, pod vizirjem, so tri velike prezračevalne šobe, ki skupaj z ostalimi 4 režami pod obrazno peno prenašajo svež zrak neposredno v lupino. Notranjost EPS je usmerjena za popolno razporeditev zračnega toka, ki jo prenašajo in izločajo štirje veliki ekstraktorji, nameščeni na zadnji strani lupine: dva na vrhu in dva na dnu. Ta sistem zagotavlja popolno odvajanje zraka in odlično odvajanje toplote.

Diamond čelada je popolnoma odstranljiva za lažje vzdrževanje in čiščenje:

vsi sestavni deli so pritrjeni z aluminijastimi vijaki Torx (T8). Notranjost, ki je nameščena na čelado s pomočjo zaponk, je narejena iz vrhunskih, zračnih materialov in nudi odlično udobje. Notranja obloga je enostavna za demontažo in popolnoma odstranljiva za pranje ter zagotavlja popolno higieno.

ECPR – Odstranjevanje blazin v sili v sili:

Blazinice na obrazih so opremljene tudi s sistemom hitre odstranitve v nujnih primerih. To uporabnikom omogoča, da odstranijo blazinice na obrazih s čelado še naprej, kar omogoča lažje odstranjevanje čelade v primeru nesreče.

Zaporni sistem:

Diamantne čelade so opremljene s sistemom za zapiranje bradavičnega traku z dvojnim zapiralom D iz eloksiranega aluminija s 25 mm cevastim trakom, skupaj z magnetnim gumbom za zapiranje. Zapiralni trak ponuja tudi udobno, nastavljivo dolžino oblazinjenja.

Brand

UFO plast

Dodatne informacije

Velikost čelade

L (58-59), M (56-57), S (54-55), XL (60-61), XS (52-53), XXS (50-51)

Barva

srebrna/modra/rdeča